Salsiccia – włoski sposób na kiełbaski
Salsiccia to po włosku kiełbaska. Pomyli się jednak ten, kto pomyśli, że to coś zwykłego. Salsiccia to rzecz wyjątkowa i doskonały dodatek do dań. W tym – pizzy.
Multitapy i puby pozostają zamknięte od… kto by to spamiętał. Na szczęście nie musisz być pozbawiony dostępu do świeżego piwa. Z nalewaka może trafić prosto do Twojego domu. Jak to możliwe?
Przychodzi taki dzień, w którym odpoczynek się należy. Nazywa się on niedziela.
Wirus (zgiń, przepadnij!) mocno namieszał w świecie restauracji. My postanowiliśmy się nie poddawać podłym nastrojom i jesteśmy otwarci. Nasze piece ponownie są gorące, a nasza pizza znowu rozgrzewa brzuszki!
Piwo uważa się za alkohol typowo męski, a wino – kobiecy. To jeden z najczęściej spotykanych stereotypów. Spróbujemy się z nim rozprawić przy okazji Dnia Kobiet.
Chrupiące, przypieczone ciasto, rozpuszczona mozzarella i kuszące dodatki. A do tego ten zapach! Urokowi pizzy naprawdę trudno się oprzeć. Czy jednak wypada rzucać się na nią z rękami? Czy też należałoby użyć noża i widelca?
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Mówi się, że śniadania należy jeść jak król. Wiele osób jednak woli dbać o to, żeby były nie tylko pożywne, co zdrowe. Stąd popularność musli, sałatek owocowych, czy owsianek.