7 grzechów pizzy
Pizza, pizza. Jedzenie warte grzechu. Wiele osób kocha ją prawdziwą, czystą miłością. To jedno z najczęściej przyrządzanych dań w restauracjach.
Continue reading
Warszawa staje się coraz bardziej atrakcyjna turystycznie. Okazuje się, że w stolicy nie brakuje ciekawych miejsc, wartych odwiedzenia. Świetnie sprawdza się również na spacer. Miejskie Szlaki Piwne to jedna z inicjatyw, która zachęca do spacerów po Warszawie.
Kto upiekł pierwszą pizzę? Całkiem prawdopodobne, że stoją za tym starożytni Rzymianie. A placki z serem i dodatkami zaczęto nazywać pizzą już w średniowieczu, gdy piwowarstwo przeżywało swój gwałtowny rozwój.
Można więc powiedzieć, że piwo i pizza to bardzo starzy kumple.
Drugie Dno to multitap rotacyjnie serwujący z 12 kranów rzemieślnicze piwo z najlepszych polskich i zagranicznych browarów, a z pozostałych sześciu cydry, włoskie wino musujące, beer cocktail i lemoniadę. Otwarta kuchnia umożliwia obserwowanie kucharzy przygotowujących dania i przekąski dobrane w taki sposób, aby podkreślały smak piwa. Do dyspozycji gości są 3 sale z niezależnym nagłośnieniem oraz antresola. Miejsce z klimatem, dobrą muzyką i kompetentną obsługą.