Blog

Informacje o promocjach i wydarzeniach w Drugim Dnie

Wieczór w stylu włoskim – pizza, focaccia i piwo rzemieślnicze jako idealne trio

Typowy, włoski wieczór kojarzy się z pysznym jedzeniem, muzyką oraz chwilami spędzonymi w dobrym towarzystwie. Klasyczna pizza, chrupiąca focaccia oraz rzemieślnicze piwo, to idealne połączenie, które z powodzeniem oddaje ducha włoskiej gościnności. Aby cieszyć się klimatycznym wieczorem, nie musisz wyjeżdżać do słonecznej Italii. Wystarczy, że weźmiesz swoich bliskich, odwiedzisz naszą restaurację Drugie Dno Ochota w Warszawie i zamówisz włoską pizzę lub focaccię oraz smaczne, kraftowe piwo. Sprawdź, co dobrego czeka na Ciebie w naszym menu i zaplanuj swój włoski wieczór w naszej restauracji!
Continue reading

Skąd pochodzi pizza? Krótka historia najsłynniejszego włoskiego dania

Choć pizza kojarzy się głównie z Włochami, warto wiedzieć, że jej korzenie sięgają jeszcze czasów starożytnych. Popularnością cieszyły się wtedy charakterystyczne, wypiekane placki podawane m.in. z oliwą z oliwek. W poniższym artykule prześledzimy, jakie były początki pizzy oraz omówimy krótko jej historię. Zachęcamy do lektury!
Continue reading

Focaccia – włoski chleb, który pokocha każdy. Co sprawia, że jest wyjątkowy?

Najbardziej charakterystyczny wypiek kuchni włoskiej zaraz po pizzy? Oczywiście pyszna focaccia! Wielu turystom, którzy pierwszy raz odwiedzają Włochy, przypomina ona pizzę bez dodatków, choć w kraju tym jest znana jako rodzaj chleba o unikalnej strukturze i pysznym smaku. W poniższym artykule omówimy, czym charakteryzuje się focaccia i dlaczego jest tak wyjątkowa. Zapraszamy.
Continue reading

Najlepsze połączenia włoskich smaków – pizza, przekąski i piwo rzemieślnicze

Przepyszna, włoska pizza, a do tego tradycyjne piwo rzemieślnicze i przekąski. W Drugie Dno Ochota możesz zjeść włoską pizzę, przygotowywaną według tradycyjnej receptury, wypić dobrej jakości piwo kraftowe pochodzące z polskich i zagranicznych browarów oraz zamówić przekąski. Nasz lokal jest idealnym miejscem na celebrację urodzin czy rocznicy lub na spontaniczne spotkanie z przyjaciółmi przy aromatycznej pizzy. Sprawdź, co warto zamówić odwiedzając Drugie Dno Ochota.
Continue reading

Dlaczego włoska kuchnia to więcej niż klasyczna pizza? Poznaj focaccię, antipasti i inne specjały

Włoska kuchnia od lat inspiruje smakoszy na całym świecie. Kojarzona jest głównie z pizza margheritą i makaronami, jednak w menu znajdziesz o wiele więcej specjałów. Obecne, w typowych, włoskich restauracjach możesz skosztować także, np. focacci, antipasti czy pizzy z niecodziennymi dodatkami. W ten sposób masz niepowtarzalną okazję poznać wiele, pysznych smaków, bez konieczności opuszczania naszego kraju. W poniższym artykule przybliżymy najciekawsze propozycje kuchni włoskiej, które warto poznać. Zapraszamy.
Continue reading

Włoska uczta w centrum Warszawy – dlaczego warto odwiedzić naszą restaurację?

Włoska kuchnia od lat cieszy się niesłabnącą popularnością w Polsce. Głównie ze względu na prostotę składników i wyrazisty smak dań. Jedną z najpopularniejszych potraw jest oczywiście pizza. Można ją spotkać w menu praktycznie każdej restauracji, jednak w niewielu jest to typowa pizza wypiekana na wzór włoski. W naszej restauracji Drugie Dno Ochota serwujemy pyszną pizzę przygotowaną z wysokiej jakości, włoskich składników, ale także focaccię oraz kraftowe piwa o wyrazistym smaku. Co znajdziesz dokładnie w naszym menu? Sprawdź w poniższym artykule, dlaczego warto nas odwiedzić na warszawskiej Ochocie!
Continue reading

Najlepsza pizza na warszawskiej Ochocie

Nasza pizza to prawdziwa uczta dla podniebienia, przygotowywana z najwyższej jakości, włoskich składników premium! Wyjątkowy smak zawdzięcza nie tylko doborowi wspomnianych składników, ale także procesowi wypiekania. Nasi kucharze dbają o to, aby ciasto było chrupiące z zewnątrz oraz miękkie w środku. Niepowtarzalny smak i aromat naszej pizzy to efekt wieloletniego doświadczenia oraz odpowiednio dobranych półproduktów, pochodzących wyłącznie ze sprawdzonego źródła. Zapraszamy na najlepszą pizzę do naszego pizza pubu Drugie Dno na warszawskiej Ochocie!
Continue reading

Tajemnice idealnej włoskiej pizzy – co ją wyróżnia?

Oryginalna, włoska pizza to danie o prostym składzie, ale wysublimowanym smaku. Połączenie delikatnego ciasta, włoskich dodatków: pomidorów, wędlin, sera oraz ziół, sprawia, że jest to jedno z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych dań na świecie. Ważną rolę odgrywa tu sposób wypieku. Typowa, włoska pizza ma lekko przypieczone brzegi i chrupiący spód. W poniższym artykule omówimy kilka składników, które wyróżniają włoską pizzę i sprawiają, że jest tak ceniona na całym świecie.
Continue reading

Południe Włoch – tam, gdzie słońce jest gorące, a kuchnia doskonała

Polska nie jest nadzwyczaj gorącym krajem. Przez zimowe pół roku wielu z nas tęskni za gorącym słońcem, ciepłym lazurowym morzem i wyluzowanymi ludźmi. Za południem.

Continue reading

23,5 sekundy na pizzę – nie róbcie tego w domu!

Księga Rekordów Guinnessa jest pełna dziwnych osiągnięć ludzkości. To z pizzą jest nieco przerażające.

Continue reading

Scroll to top