Blog

Informacje o promocjach i wydarzeniach w Drugim Dnie

Salsiccia – włoski sposób na kiełbaski

Salsiccia to po włosku kiełbaska. Pomyli się jednak ten, kto pomyśli, że to coś zwykłego. Salsiccia to rzecz wyjątkowa i doskonały dodatek do dań. W tym – pizzy.

Wspaniałość prostoty

Włosi wiedzą to od dawna: proste jest najlepsze. Dania nie muszą być bardzo skomplikowane i składać się z setek produktów. Najważniejsze, by były przyrządzone z jak najlepszych surowców i starannie przygotowane. Makarony, pizze – te dania się nadzwyczaj proste, ale przez to – doskonałe!

Podobnie jak salsiccia, czyli włoska kiełbaska. Proste, a świetne w smaku!

Salsiccia, czyli co nadzwyczajnego jest w kiełbasce

Cóż takiego nadzwyczajnego może czaić się w wieprzowej kiełbasce? Otóż bardzo dużo.

Co konkretnie? To zależy od regionu. Włosi żyją swoimi regionami, małymi ojczyznami. W każdym regionie przyrządza się inne specjały i kulinarne cuda. Salsiccię można znaleźć w całych Włoszech, jednak różni się ona składem. Można więc powiedzieć, że w każdym regionie smakuje nieco inaczej.

Jednym z najpopularniejszych przepisów na włoską kiełbaskę jest dodatek białego wina i świeżego rozmarynu. Takie zestawienie gwarantuje niesamowity smak! Włoskie kiełbaski najczęściej są świeże (nie parzone), dlatego mają dopisek fresca. Można je grillować, ale także dodawać do rozmaitych dań. My dodajemy je do pizzy, którą nazwaliśmy na cześć tej kiełbaski: Salsiccia Fresca 🙂

A jeżeli od czytania zrobiłeś się głodny, to zapraszamy na pizzę z salsiccią! Możesz zamówić ją tutaj z dowozem lub odbiorem osobistym w Drugim Dnie Ochota. Mam także piwa rzemieślnicze prosto z nalewaka. Do zobaczenia!

 

Zdjęcie:



Dodaj komentarz

Scroll to top