Po czym poznać dobrą pizzę – oceniaj jak ekspert
Czy istnieje na świecie ktoś, kto nie kocha pizzy? To chyba niemożliwe. Pizza jest uwielbiana i jest jedną z najpopularniejszych potraw na świecie. Jak jednak poznać, czy pizza jest naprawdę dobra?
Warszawa staje się coraz bardziej atrakcyjna turystycznie. Okazuje się, że w stolicy nie brakuje ciekawych miejsc, wartych odwiedzenia. Świetnie sprawdza się również na spacer. Miejskie Szlaki Piwne to jedna z inicjatyw, która zachęca do spacerów po Warszawie.
Kto upiekł pierwszą pizzę? Całkiem prawdopodobne, że stoją za tym starożytni Rzymianie. A placki z serem i dodatkami zaczęto nazywać pizzą już w średniowieczu, gdy piwowarstwo przeżywało swój gwałtowny rozwój.
Można więc powiedzieć, że piwo i pizza to bardzo starzy kumple.
Drugie Dno to multitap rotacyjnie serwujący z 12 kranów rzemieślnicze piwo z najlepszych polskich i zagranicznych browarów, a z pozostałych sześciu cydry, włoskie wino musujące, beer cocktail i lemoniadę. Otwarta kuchnia umożliwia obserwowanie kucharzy przygotowujących dania i przekąski dobrane w taki sposób, aby podkreślały smak piwa. Do dyspozycji gości są 3 sale z niezależnym nagłośnieniem oraz antresola. Miejsce z klimatem, dobrą muzyką i kompetentną obsługą.